Integritets- och sekretesspolicy

Vi uppskattar ditt besök på vår webbplats www.hygienbutiken.se ("Webbplatsen").

Vi inser hur viktigt det är att använda dina personuppgifter på ett hederligt och ansvarsfullt sätt. Vi vill informera om vilka uppgifter vi får reda på om dig när du besöker vår webbplats och vad vi gör med uppgifterna. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du besöker Webbplatsen.

Novaprofil Sverige AB äger och driver hygienbutiken.se (org.nr 559168-8733) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Hur samlar vi in uppgifterna?
Vår försöker i möjligaste mån att inhämta ditt samtycke innan vi börjar behandlar dina personuppgifter. Det gör vi genom att låta dig fylla i uttryckliga samtyckesklausuler i de fall behandlingen grundas på samtycke.

Du har när som helst rätt att återkalla ditt samtycke. Vi kommer då inte längre att behandla dina personuppgifter eller inhämta nya, under förutsättning att det inte behövs för att fullgöra våra skyldigheter enligt avtal eller lag. Tänk på att återkallelse av samtycke kan innebära att vi inte kan fullgöra de skyldigheter vi har i förhållande till dig.

Vi får också tillgång till dina personuppgifter på följande sätt:
Uppgifter som du tillhandahåller oss direkt
Uppgifter som registreras när du besöker vår hemsida
Uppgifter som vi får från offentliga register
Uppgifter som vi får när du anlitar en av våra medarbetare
Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick
Uppgifter som vi får när du svarar på enkäter och undersökningar
Uppgifter som vi får när du kontaktar oss, söker anställning hos oss, besöker oss eller på annat sätt tar kontakt med oss

När du besöker Webbplatsen, kan vi bara identifiera din dators IP-adress. Trots dessa uppgifter förblir du anonym, om du inte själv väljer att lämna uppgifter som kan identifiera dig, exempelvis genom att registrera dig som kund, genom att skicka e-postmeddelanden till oss eller om du på annat sätt väljer att lämna uppgifter om dig själv eller din verksamhet. Väljer du att lämna upplysningar som identifierar dig, samlar vi in dem för användning inom företaget, i de syften som anges i denna policy. När du registrerar dig eller genomför ett köp ber vi att du ange namn, adress, e-postadress, telefonnummer och fakturauppgifter.

Vi behandlar endast personuppgifter när vi har laglig grund. Vi behandlar inte personuppgifter i annat fall än när de behövs för att fullgöra förpliktelser enligt avtal och lag.

Här följer exempel på personuppgifterna vi behandlar:
Namn
Adress
E-postadress
Telefonnummer
Födelsedatum
Användarnamn
Betalkortsnummer, kreditkortsnummer och andra bankrelaterade uppgifter hanteras av våra betrodda partners som Klarna, Stripe,  och direktbetalning via bank.
Uppgifter som du registrerade självmant och frivilligt uppger
Innehåll som du själv publicerar, s.k. användargenererat innehåll

Vidare kan vi i likhet med många andra organisationer lägga en så kallad cookie på din hårddisk från vissa av Webbplatsens sidor. En cookie är en liten textfil som läggs på din hårddisk av vår server och är ditt “id-kort” hos oss. Den är unik för dig, men innehåller inte information som identifierar dig personligen och kan endast läsas av servern som skickade den. Bland annat gör den att du enkelt kan navigera på Webbplatsen. Syftet är att berätta för vår server att du har återvänt till en viss webbsida. Det spar tid för dig, för om du gjort en personlig utformning av sidor eller registrerat dig för att få tillgång till vissa delar av Webbplatsen, hjälper en cookie Webbplatsen att komma ihåg vem du är. Den hjälper oss även att förbättra Webbplatsen, eftersom vi genom dem lär oss vilka delar av Webbplatsen som är populärast. De flesta webbläsare är inställda för att acceptera cookies, men du kan ställa in din webbläsare så att den varnar dig innan du accepterar cookies och vägra att acceptera en efter varningen. Du kan även ställa in din webbläsare så att den automatiskt vägrar acceptera cookies. Ställer du in din webbläsare så, kanske du inte kan använda vissa delar av Webbplatsen. Läs mer om cookies på här

Hur använder vi uppgifterna?
Vårt främsta syfte med insamlande av personuppgifter är att kunna erbjuda dig en anpassad tjänst och att leverera en bättre tjänst och mer relevant innehåll. Vi använder de uppgifter vi samlar in till att ge dig information eller tjänster du efterfrågar och för att förstå våra kunder bättre. För att uppnå detta analyserar vi uppgifter om kundernas demografiska förhållanden, intressen och beteende utifrån de uppgifter vi erhåller från vår webbplats. Forskning och analys utförs på en sammanslagen nivå och är inte avsedd att identifiera enskilda kunder.

Vi kan även vid tillfälle använda de uppgifter du lämnat för att sända dig information (via brev eller e-post) om oss och produkter och tjänster som vi tror är av intresse för dig. Du får sådan information endast från oss. Du kommer inte att få sådan information om du angivit att du motsätter dig det. Om du vid någon tidpunkt inte längre vill få sådan information från oss, kontaktar du oss på kundtjänst telefon 042-20 30 30 eller mail info@pappersbolaget.se. I varje nyhetsbrev finns även möjlighet att avprenumerera sig längst ner i brevet.

Var hamnar uppgifterna?
Novaprofil Sverige AB skänker inte bort, säljer eller hyr ut uppgifter om dig till tredje part.

För att kunna erbjuda bättre tjänster, kan vi komma att vidarebefordra personuppgifter till andra företag inom vår koncern (som kan men inte måste finnas inom EU). Sådana företag kan finnas i länder som inte erbjuder samma slags lagstadgade skydd för personuppgifter som dem som gäller inom EU. Trots detta gör vi vårt bästa för att hålla dina personuppgifter konfidentiella inom vår koncern, oavsett om det är inom EU eller om det skett en internationell överföring till andra företag inom koncernen.

Vi kan i särskilda fall avslöja personuppgifter, när vi har skäl att tro att uppgifterna är nödvändiga för att identifiera, kontakta eller föra talan mot någon som kan ha gjort intrång på Webbplatsen och brutit mot användaravtalet, eller som på annat vis gjort intrång eller inkräktar på våra rättigheter eller egendom, eller våra kunders eller andra besökares rättigheter, när vi är i god tro och är övertygade om att lagen kräver att vi avslöjar uppgifterna.

Genom att använda vår webbplats och/eller registrera dig som kund, samtycker du till att dina personuppgifter används på det sätt som anges i denna policy.

Kontrollera att uppgifterna är korrekta eller exportera/ta bort?
Du kan när som helst ta kontakt med oss för att kontrollera att dina uppgifter är korrekta, eller be oss uppdatera, korrigera eller radera uppgifterna. Som inloggad på ”Din sida” under fliken ”Kundprofil” kan du ändra dina uppgifter själv samt skicka en begäran om Borttagning eller Export av dina uppgifter. När dina kontouppgifter raderas har du inte längre tillträde till de delar av webbplatsen som är avsedda för kunder, vilket även omfattar ett eventuellt e-postkonto.

Behandlas dina personuppgifter på ett betryggande sätt?
Vi utarbetar rutiner och arbetssätt för att dina personuppgifter ska hanteras på ett säkert sätt. Utgångspunkten är att endast arbetstagare och andra personer inom organisationen som behöver personuppgifterna för att utföra sina arbetsuppgifter ska ha tillgång till dem.

I fråga om känsliga personuppgifter har vi inrättat särskilda behörighetskontroller, vilket innebär ett högre skydd för dina personuppgifter.

Våra säkerhetssystem är utvecklade med din integritet i fokus och skyddar i mycket hög grad mot intrång, förstöring samt andra förändringar som kan innebära en risk för din integritet.

Hur länge sparar vi dina uppgifter?
Personuppgifter sparas under den tid det finns en pågående användarrelation samt i enlighet med lämnat samtycke. Vi behandlar inte kunddata som är äldre än två år men för vår bokförings skull behöver vi spara köphistorik i sju år.

Vem kan jag kontakta vid frågor?
Om du har några frågor om vår behandling av dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter framgår nedan. Om du inte är nöjd med det svar du har fått har du rätt att lämna klagomål till Datainspektionen.

Novaprofil Sverige AB (org. nr 559168-8733)
E-post: info@hygienbutiken.se
Telefon: 042-20 30 30